Je bent dit artikel gaan lezen met een reden. De kans is groot dat je de keuze voor een kunstgebit al grotendeels hebt gemaakt. En dat is wat. Want een kunstgebit neem je niet zomaar. Sterker nog, steeds minder mensen gaan voor een kunstgebit. Dit heeft te maken met de toenemende kennis over gebitsverzorging en het feit dat we in principe tegenwoordig standaard twee keer per jaar naar de tandarts gaan. Toch kan het nog steeds voorkomen dat je gebit de laatste jaren steeds meer is beschadigd of versleten. Wij helpen je een eindje op weg. Wat kost een kunstgebit precies en wat kan je zorgverzekeraar voor je betekenen?
Varianten in kunstgebitten
Gaat het bij jou om een volledig kunstgebit of voldoet slechts een gedeeltelijke implantaat? Hier zitten grote verschillen in, óók in prijs! Een kunstgebit is echter geen keuze die je maakt op basis van prijzen. Het gaat om je gebit, om jouw unieke uitstraling. Het gaat erom wat je nodig hebt, wat jouw gezondheid aan kan en wat past bij de vorm van jouw kaak. Het is logisch dat een gedeeltelijke prothese voordeliger is dan een volledige. Maar ook binnen de gedeeltelijke protheses zijn er verschillen. De eerste vorm is namelijk een plaatprothese, welke een voordeliger is dan een frameprothese. De vormprothese past beter in de vorm van je kaak en gebit. De plaatprothese daarentegen kan nog wel eens beschadigingen aanbrengen. Hiernaast komen er ook kosten bij het voorbereidende werk. Moeten er tanden en kiezen worden getrokken en welke behandelingen heb je hierbij nodig? Ook deze factoren komen kijken bij de beantwoording van de vraag “wat kost een kunstgebit?”.
Wat kost een kunstgebit?
Wij denken dat die vraag het beste is te beantwoorden door jouw tandarts of specialist in kunstgebitten. Het prijskaartje dat hangt aan jouw nieuwe kunstgebit is onder andere afhankelijk van de soort, de voorbereiding en je zorgverzekering. Wist je namelijk dat een groot deel van je gebitsprothese kan worden vergoed door de zorgverzekeraar? Over het algemeen blijkt dat dat al 75% van het bedrag is! Verkijk je hier echter niet op. Het deel dat je zelf moet betalen, is door het flinke prijskaartje alsnog best een uitgave. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kan de verzekeraar wellicht nog meer kosten uit handen nemen. Dit zal je zelf moeten informeren.
Zoals je ziet is het lastig om een specifiek antwoord te geven op wat een kunstgebit kost. Je kunt het beste contact opnemen met jouw prothetische praktijk voor tandheelkunde. Ook dit kan geheel vrijblijvend. Durf weer te stralen en neem de stap!